Skip to content

Protip: Ota käyttöön useampi työtila

  • by

Mikäli käytät useampaa sovellusta samaan aikaan ja haluat maksimoida tehokkuuden, voit Linux Mintin Cinnamon työpöytäympäristössä ottaa käyttöön useamman työtilan. Tämä tapahtuu klikkaamalla paneelia hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Paneelisovelmat. Etsi listasta ”Työtilan vaihtaja” ja klikkaa alareunasta plus-merkkiä. Paneeliin ilmestyy nyt sovelma, josta voi vaihtaa eri työtilojen välillä. Mikäli esimerkiksi selaat nettiä työtilassa 1, voit toimistosovelluksesi siirtää työtilaan kaksi klikkaamalla sovellusta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla ”Siirrä toiseen työtilaan”. Työtilan vaihtaja -sovelmasta voit vaihtaa eri työtilojen välillä.

Kätevämpi tapa vaihtaa työtilaa on painaa CTRL-ALT ja nuolta oikealle tai vasemmalle, joiden avulla voit nopeasti siirtyö työtilasta toiseen. Applen macOS:stä kopioitu kätevä ominaisuus on painaa CTRL-ALT ja nuoli ylöspäin, jolloin näet kaikki työtilat ja kaikki niissä auki olevat sovellukset. CTRL-ALT ja alaspäin nuoli näyttää kaikki yksittäisen työtilan auki olevat sovellukset.

Mikäli pelkäät, että kadotat sovelluksiasi eri työtiloihin ja sinun mielestäsi on selkeämpää, kun kaikki sovellukset ovat yhdessä työtilassa, niin ei ole pakko käyttää tätä sovelmaa. Mutta allekirjoittanut ei enää tulisi toimeen ilman työtilan vaihtajaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *