Skip to content

Tuotteet ja palvelut

Linux on avoimen lähdekoodin vapaa käyttöjärjestelmä, joka on todella helppokäyttöinen, tehokas ja turvallinen. Linuxin kanssa sinun ei tarvitse huolehtia virustorjunnasta, järjestelmän päivittämisestä, ohjelmistojen jatkuvasta kaatuilemisesta tai ajureiden metsästämisestä netistä. Sovellusten asentaminen onnistuu yhdellä klikkauksella. Linuxin ansiosta vanhastakin koneesta saa nettikäyttöön, toimistosovellusten käyttämiseen, kuvien muokkaamiseen, musiikin kuunteluun ja videoiden katseluun täysin toimivan pelin.

Tutustu Linux Mintin ominaisuuksiin. Tarkempia tietoja avoimen lähdekoodin vapaista sovelluksista. Blogista löytyy runsaasti käteviä vinkkejä Linuxin käyttöön, varsinkin aloittelijoille. Katso tästä tietoa aloittelijalle soveltuvista Linux-distroista.

Milloin Linux on oikea valinta?

Jos käytät tietokonettasi pääsääntöisesti nettiselaamiseen, toimistosovellusten käyttöön, musiikin kuunteluun, videoiden katseluun ja digikuvien järjestämiseen ja muokkaamiseen, täyttää Linux varmasti tarpeesi. Moderni ja sulava työpöytäympäristö muistuttaa perustoiminnoiltaan paljon Windowsia, mutta tarjoaa enemmän toimintoja ja toimii vakaammin.

Milloin Linux ei ole oikea vaihtoehto minulle?

Mikäli tarvitset aivan välttämättä esimerkiksi työtä tai opiskelua varten useita kaupallisia Windows sovelluksia, Linux ei ole sinua varten. Mikäli olet amattitason pelaaja ja pelaat Windows pelejä, ei Linuxin pelivalikoima varmaankaan miellytä sinua, vaikka Linuxiin onkin saatavilla useita erinomaisia pelejä, joilla kyllä saa aikaa tapettua satunnaisen pelaajan tarpeiden tyydyttämiseksi. Tutustu Linuxin pelivalikoimaan.

Jos tarvitset jotakin Windows sovellusta vain satunnaisesti, on Linuxissa mahdollista suorittaa Windows sovelluksia Wine-emulaattorin avulla. Valitettavasti Winen käyttö vaatii kuitenkin hieman asetusten säätämistä, eivätkä kaikki Windows sovellukset välttämättä toimi siinä täysin moitteetta.

Linux on mahdollista asentaa myös Windows tai macOS käyttöjärjestelmän rinnalle, jolloin voit konetta käynnistäessä valita, kumman käyttöjärjestelmän käynnistät.

Palvelut

Late Ryttylästä ostaa, huoltaa ja myy käytettyjä tietokoneita sivutoimisesti. Nyt Late pitää hieman lomaa. Myyn varaston tyhjäksi koneista, joissa Linux Mint -käyttöjärjestelmä.

Yhteystiedot

Late@Linuxrauta.fi