Skip to content

Rajattomasti nettiradioita Linuxissa

  • by

Osoitteesta radio-browser.info löytyy avoin rajapinta avoimelle tietokannalle, jossa nyt yli 44000 radiokanavaa ympäri maailman. Kanavia voi kuunnella suoraan selaimessa, mutta helpompaa on käyttää sovellusta, joka tukee radio-browser.infon avointa rajapintaa. Tai jos olet kova nörtti, voit koodata itse sovelluksen.

Yllä kuva Shortwave sovelluksesta, jolla kanavia on vaivaton selata ja kuunnella. Androidille tarjolla on mm. RadioDroid2, jota Late on käyttänyt. Linuxin ja muiden käyttöjärjestelmien kaikki sovellukset löytyvät täältä. Alusta kuin alusta, saatavilla on runsaasti sovelluksia, jotka tukevat tätä avointa rajapintaa. Netissä toimiva radio-broser.info yhteensopiva nettisivu on radiolise.gitlab.io – joka toimii todella jouhevasti.

Avoimen lähdekoodin projektit mahdollistavat tiedon vapaan välittämisen ja tässä tapauksessa mahdollistavat radioasemien kuuntelun alustasta riippumatta. Radioasemiin jää pian koukkuun. Late havahtui kuuntelevansa asemia ympärimaailmaan myöhään yöhön asti. Radio-browser tietokannan ansiosta asemia ei tarvitse itse etsiä nettisivuilta ja kuunnella vaivalloisesti nettisivuilta, vaan asemat ovat kuunneltavissa suoraan sovelluksessa.

Nyt Late keskittyy kuuntelemaan hindinkielistä blackmetallia… Sitten kenties vähän kantria Yhdysvalloista ja tietenkin hepreankielistä ylistysmusiikkia Israelista. Niin omituista tapausta ei olekaan, etteikö radio-browserin tietokannasta löytäisi mieluista kuunneltavaa. Nupit kaakkoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *