Skip to content

Pelaaminen Linuxissa

  • by

Tässä muutama Linuxraudan valitsema Linux peli, joiden parissa saat kivasti aikaa kulumaan. Huomaatko pingviinin sivuston oikeassa yläkulmassa? Eikö vain ole söpö? Jos kaipaat söpöilyä, asenna koneellesi seuraavat pingviiniaiheiset pelit.

Ensimmäinen maininta on Tux Racer. Laskettelet pingviininä alas hurjia jyrkänteitä, mikä voisi olla hauskempaa?

Super Tux Kartissa voit valita Tux-pingviinin lisäksi jonkin muun avoimen lähdekoodin maailmasta tutun maskotin, jonka kyydissä sitten hurjastelet pitkin komeita 3D-maisemia.

Supertux taas on kaksiulotteinen tasohyppely peli, joka tietenkin on saanut runsaasti vaikutteita Nintendon Super Mario Brosta.

Jos söpöily ei ole sinua varten, niin Wesnoth vuoropohjaisen fantasiastrategiapelin parissa voit hioa taktiikoita vihollisen tuhoamiseksi. Ole tarkkana mihin sijoitat joukkosi, sillä jotkin ukkelit taistelevat paremmin metsässä, toiset kedolla. Valittavina on keihäsmiehiä, jousimiehiä, ratsusotilaita ja vaikka mitä.

0 AD:ssa 3D-pelissä johdat sivilisaation halki vuosisatojen kohti menestystä – miksi tämä kuulostaa tutulta?

FreeCiv on samoin peli, jossa johdetaan sivilisaatiota, mutta komeasti kaksiulotteisena.

Jos haluat vain räiskiä, katso Warsow ja Xonotic.

Hedgewars on komea ja hauska peli jossa siilit räiskivät toisiaan mitä erikoisimmilla aseilla. Toimii kaksin- ja moninpelinä sekä tietokonetta että verkkopelaajia vastaan. Jos Worms oli kova peli ysärillä, nautit tästä pelistä varmasti!

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä on Open Transport Tycoon, jonka parissa allekirjoittanut on viettänyt tuhansia tunteja. Hallitse valtakunnallista kuljetusverkostoa, rakenna rautateitä ja teitä, ohjaa junia ja busseja kuljettamaan resursseja paikasta toiseen. Mahtavaa!

Melkein se tärkein taas unohtui. Steamin saa ladattua ja asennettua Linux Mintissä yhdellä klikkauksella, jonka ansiosta pelattavasta materiaalista Linuxissa ei ole pulaa. Mutta huomaa, että Steamin pelit eivät ole avoimen lähdekoodin vapaita ohjelmistoja, joten jos uskontosi kieltää kaupallisten sovellusten käytön, kuten on allekirjoittaneen tapauksessa, kannattaa pysytellä ylempänä mainittujen pelien parissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *