Skip to content

Verkkoyhteyden jakaminen helposti Ubuntussa

  • by

Haluatko jakaa tietokoneesi verkkoyhteyden toisille koneille?

Verkon jakaminen Ubuntussa on helppoa. Valitettavasti hyvää tahtovat nörtit neuvovat käyttämään komentoriviä. Voimme kuitenkin helposti jakaa verkkoyhteyden graafisesta käyttöliittymästä.

Katsotaan ensin, miten yhteyden jakaminen onnistuu kiinteällä verkkokaapelilla tilanteessa, jossa kone on yhteydessä nettiin langattoman verkon yli.

Avaa asetukset ja valitse ”verkko”. Klikkaa asetukset-kuvaketta kiinteän verkon kohdalta. Valitse ”IPv4” -välilehti ja klikkaa ”jaettu muille tietokoneille”. Nyt yhteys on jaettu verkon yli.

Toisessa tapauksessa kone on yhteydessä verkkoon kiinteällä ethernet-yhteydellä ja haluamme jakaa yhteyden langattoman verkon yli, eli tehdä koneestamme hotspotin.

Avaa asetukset. Klikkaa Wifi-verkkoa vasemmasta reunasta. Nyt klikkaa oikeasta yläkulmasta verkon asetuksia ja valitse ”Käynnistä Wi-Fi-yhteyspiste”. Anna verkolle nimi ja salasana. Yhteys on nyt jaettu.

Sehän ei ollut ollenkaan vaikeaa, eihän?

Linuxrauta on päättänyt siirtyä Linux Mintistä Ubuntuun. Linux Mintissä ei ole mitään vikaa, mutta jatkossa keskityn Ubuntuun, josta tällä hetkellä tykkään enemmän. Yritystoiminta on tauolla, mutta jatkunee jossain vaiheessa. Siihen asti jaan näitä aloittelijoille suunnattuja artikkeleita. Pari Mac-konetta todella huokeaan kilohintaan on vielä myymättä. Happy hacking!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *